VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ipoteza stranie a lui Putin despre moartea lui Evgheni Prigojin

Președintele rus Vladimir Putin a sugerat că accidentul aviatic în care a fost ucis șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a fost cauzat de grenade de mână, care ar fi explodat în interiorul aeronavei. Ipoteza a fost enunțată de liderul de la Kremlin în cadrul tradiționalului forum internațional ”Valdai”, organizat la Soci.

„Şeful Comisiei de anchetă mi-a transmis un raport acum câteva zile. Fragmente de grenade au fost găsite în corpurile victimelor dezastrului aerian. Nu a existat niciun impact extern asupra avionului, acesta este deja un fapt stabilit”, a declarat Putin, citat de ziua.md.

Putin a subliniat că ancheta nu a fost încă finalizată. Președintele rus și-a exprimat, de asemenea, regretul că nu a fost efectuată o examinare pentru a stabili prezența urmelor de alcool și droguri în sângele victimelor.

„Din păcate, nu a fost efectuată nicio examinare pentru a determina prezența alcoolului sau a drogurilor în sângele victimelor. Deși știm… că FSB a descoperit nu numai 10 miliarde de ruble în numerar, ci și 5 kg de cocaină”, a mai declarat Putin.

Președintele rus a făcut referire la teancurile de numerar și droguri pe care serviciile de securitate le-ar fi descoperit în timpul unei percheziții la conacul lui Prigojin după rebeliunea lui eșuată.

Evgheni Prigojin a murit pe 23 august în urma prăbușirii avionului său privat, care îl transporta de la Moscova la Sankt Petersburg alături de câțiva colaboratori de-ai săi.

Ucraina și Occidentul bănuiesc că prăbușirea avionului este o răzbunare din partea Kremlinului, teorie care este respinsă de autoritățile ruse.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.