VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Energocom pregătește stocuri de gaze până în aprilie 2024

Compania Energocom este la etapa finală de achiziționare a gazelor naturale pentru noul sezon rece, stocuri care ar putea fi disponibile chiar și până în aprilie 2024, susține membrul consiliului de administrație al întreprinderii, Alexandru Slusari.

”Licitații merg zilnic sub monitorizarea experților, membrilor Consiliului și reprezentanților serviciilor speciale. Ieri au mai fost achiziționate cantități semnificative de gaze de la 4 companii europene. Prețuri de cumpărare sunt similare cu cele de vară și sunt aproape de două ori mai mici decăt oferta de la Gazprom pentru ultimul trimestru 2023. Imediat după finalizarea procesului de achiziții Energocom va publica toata informația detaliată”, a scris Slusari pe pagina sa de pe Facebook.

Amintim, în septembrie compania DEPA Commercial a câștigat licitația organizată de Energocom pentru achiziția de gaze. De asemenea, de la începutul acestei luni, Moldovei primește zilnic și câte două milioane de metri cubi de gaze din Turcia, prin intermediul companiei Botaș.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.