VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Va fi introdusă funcția de vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii

În organigrama Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va fi introdusă funcția de vicepreședinte. Un proiect de lege care prevede a fost votat, în prima lectură, de 53 deputați.  

Inițiativa legislativă aparține președintei Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

Potrivit autoarei, introducerea poziției de vicepreședinte al CSM este necesară pentru crearea posibilității de exercitare a atribuțiilor, în cazul absenței președintelui CSM.

Vicepreședintele CSM va fi ales prin vot secret, pentru o perioadă de doi ani, cu votul majorității membrilor Consiliului. Atât vicepreședintele CSM, cât și președintele CSM nu pot fi realeși.

Proiectul de lege urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.

Potrivit legislației, Consiliul Superior al Magistraturii este constituit din 12 membri. Șase dintre ei, care nu fac parte din rândul judecătorilor, sunt numiți de Parlament, cu votul a trei cincimi dintre deputații aleși.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.