VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VOX: Fără profesori nu vom deveni maturi, educați, cu profesii și cu speranță în viață

Înainte învățătorul era una din cele mai respectate persoane din localitate. Mai este și astăzi un prestigiu, o mândrie să fii pedagog? La această întrebare au răspuns trecătorii întâlniți la întâmplare pe străzile Chișinăului.

Iată câteva dintre răspunsuri:

„E trebuincioasă, fiindcă învățătorul e primul sfânt. Hristos a fost învățător și doctor, dar în primul rând învățător, și trebuie să-l stimăm, trebuie să-l respectăm”.

„Foarte prestigioasă. Cu respect, părinții mei au fost profesori. Soțul a fost profesor la Universitatea de Medicină și de aceea cred că e una din cele mai umane profesii ca și medicina”.

„Pentru mine, profesia de învățător e cea mai grea, cea mai complicată, costă nervi, sănătate. Nu e stimată deloc, de tineretul din ziua de azi nu e stimată deloc”.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.