VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Un cetățean străin a încercat să intre în R. Moldova cu circa 16 kg de drog, folosit la fabricarea pastilelor ecstasy

Un cetățean al Israelului, în vârstă de 32 de ani, care a sosit în Republica Moldova cu ruta Amsterdam – Chișinău, a încercat să introducă licită în țară a 15,6 kg droguri de tip ”MDMA” substanță pură, ce este folosită la fabricarea pastilelor ecstasy. Conform estimărilor specialiștilor, din cantitatea depistată de drog în stare pură puteau fi fabricate pastile ecstasy cu o valoare pe piața neagră de peste 50 milioane de lei.

Cetățeanul a comunicat funcționarilor postului vamal Aeroport Internațional Chișinău că nu are nimic de declarat. Acționând în baza indicatorilor analizei de risc, funcționarii vamali au dispus efectuarea controlului fizic al bagajului bărbatului, iar în rezultat au fost depistate 3 cutii sigilate, cu inscripția hrană pentru animale, însă în interiorul acestora, au fost depistate droguri în stare pură.

Persoana a fost reținută, iar în baza mandatului Judecătoriei Chișinău aceasta a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile.

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare de comun cu procurorii PCCOCS, au pus în aplicare cinci percheziții în mun. Chișinău, la potențialele persoane care ar avea tangență cu cazul dat și în rezultat au ridicat purtători de informații și înscrisuri de ciornă.

Acțiunile procesual-penale continuă, iar persoana bănuită la această etapă se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.