VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Artiștii care s-au înscris pentru a reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2024

A fost încheiată sesiunea de depunere a dosarelor pentru participarea interpreților din Republica Moldova în cadrul selecției naționale Eurovision 2024. În urma examinării celor 51 de dosare înscrise în concurs, compania „Teleradio-Moldova” a admis 32 de piese pentru etapa audițiilor live. Piesele vor fi audiate de juriul profesionist pe 13 ianuarie și tot atunci vor fi selectați finaliștii Selecției Naționale Eurovision 2024. Finala Națională se va desfășura pe 17 februarie.

Printre concurenți se regăsesc și interpreți care au reprezentat anterior R. Moldova la marea competiție. Lista participanților la Etapa Națională Eurovision 2024:

Maria Ciolac își încearcă norocul pe scena Eurovision pentru a doua oară. În 2020 tânăra a debutat în concurs cu o piesă compusă chiar de ea. Acum va participa la audițiile live cu melodia „Break free”, creată de compozitori din Suedia, țara gazdă a Eurovision Song Contest 2024.

DPSTP (Deepstep) intră în concurs cu piesa „Rise Up”. DJ-ul își desfășoară activitatea deja de mulți ani în America, fiind producător de discuri și compozitor.

Oliv Sky este pseudonimul artistei Rodica Olișevschi. Ea și-a făcut debutul tot la etapa națională Eurovision, în 2014. Anul acesta Oliv Sky s-a înscris la concurs cu două piese: „Another Universe” și „Loud and Clear”.

Victor Gulick revine și în acest an la etapa națională Eurovision, după experiența din 2023. Producătorul și interpretul el va participa cu piesa „Fever”.

Formația „Vele” va participa în concurs cu piesa „Carnaval”.

Sasha Bognibov a hotărât să participe cu piesa „Married to twins”, scrisă de un compozitor din Danemarca. El a reprezentat Republica Moldova la Eurovision Junior în 2012, iar acum țintește pentru scena de la Malmo.

Y-Limit este numele de scenă a cântărețului, compozitorului și producătorului muzical Roman Lupu. A fost admis în competiție cu două piese: „Revolution” și „What’s the fun”.

Victor Lozinsky cântă la chitară, interpretează și compune versuri, iar piesa pentru Eurovision este în totalitate creație proprie și se numește „Dirty Wind/Joker and Harley move”.

Tudor Bumbac are cinci participări la preselecția națională, dar a hotărât să-și încerce norocul și la concursul din 2024. Piesa „Tudorel” are melodia și versurile compuse de către interpret și deține un caracter umoristic. Tudor Bumbac, în vârstă de 82 de ani, este medic și profesor universitar.

Concurenta Laura (Ioana Codrean) participă cu o piesă care este creație proprie și se numără printre puținele de anul acesta, cu versuri în limba română. „Spune-mi” este denumirea melodiei.

Poli va participa la audițiile live cu piesa „Lui”. Pe numele său real Eliza Ponomarenko, artista cântă chiar din copilărie, fiind câștigătoare a numeroase concursuri internaționale.

Iulia Teleucă e câștigătoare și laureată a mai multor festivaluri de muzică și concursuri de dans. Participă la audițiile live cu piesa „Runaway”.

Viola Julea s-a înscris în competiție cu melodia „Light up!”.

Sasha Letty este o cântăreață pop din Moldova. În 2020 a participat la selecția națională Eurovision Song Contest. Sasha speră să cânte pe scena din Suedia în luna mai, iar piesa ei se numește „DNA”.

Max Cara (Maxim Crasnicov) este un tânăr cântăreț, compozitor și DJ. Piesa lui este denumită „Broke the chain”.

Reghina Alexandrina participă la audițiile live cu piesa „Contrasens”.

Valleria (Valeria Condrea) s-a înscris în competiție cu piesele „Run” și „Rule (Rai di ri di)”.

Natalia Barbu va participa în acest an cu melodia „In the middle”. Cântăreața de rock și pop a reprezentat Republica Moldova la concursul muzical Eurovision 2007, cu piesa „Fight” și s-a clasat pe locul 10.

Anna Gulko a participat în trecut la mai multe preselecții naționale Eurovision. „Perfect place” este denumirea piese pe care o va interpreta la audițiile live.

OL(Olga Lisicova) participă pentru al doilea an consecutiv la etapa națională a concursului muzical Eurovision. Piesa ei pentru Eurovision 2024 este „No time no space”.

Cătălina Solomac este o tânără de 16 ani, care își face studiile la Colegiul Pedagogic „Alexei Mateevici”. Piesa înscrisă în concurs este „Fever”.

Anna G (Anna Grosu) s-a calificat pentru etapa audițiilor live cu melodia „Ay ay ay”, o piesă ritmată și dansantă, în limba spaniolă.

Trupa Vovi Robian vor participa în concurs cu piesa „Robotul Vovi”.

Valeria Pasha a obținut punctajul maxim din partea juriului în cadrul preselecțiilor naționale Eurovision în 2015 și 2016. În anul 2023 a reprezentat Republica Moldova la Eurovision, alături de Pasha Parfeni. Piesa cu care participă în acest an este „Anti-princess”.

Oleg Spînu a devenit un adevărat fenomen după participarea sa în cadrul unui show de talente din România. Își dorește să reprezinte Republica Moldova la Malmo, iar piesa lui se numește „Jungle”.

Nicoleta Sava (Nicoleta Sava-Hanganu) a mai participat la preselecția Eurovision în anul 2018, cu un cântec în limba spaniolă. Anul acesta, artista s-a înscris la competiție cu piesa „Bravo”.

Nino (Sergiu Cristian Baba) participă la Selecția Națională cu „Up again”, a cărei melodii și versuri îi aparțin.

Duetul Aliona Moon feat Milla s-a înscris în concurs cu piesa „Obosit”. Aliona Moon este cunoscută în special pentru participarea ei la concursul Eurovision, iar în 2013 ne-a reprezentat țara la marea competiție europeană de muzică, clasându-se pe locul 11.

Audițiile live din 13 ianuarie vor fi transmise în direct de postul de televiziune Moldova 2 și pe site-ul acestuia, precum și pe www.eurovision.md.

Punctajul va fi acordat în proporție de 100% de către juriu. Componența echipei de jurizare va fi făcută publică doar în ziua etapei respective. Juriul va fi format dintr-un număr impar de membri (minim 3, maximum 5) și va fi diferit de cel din Finala Națională. Conform Regulamentului, criteriile de apreciere ale pieselor sunt: linia melodică, originalitatea piesei și interpretarea.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 și 9 mai, iar țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe 11 mai.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa Soarele și Luna. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa Hey mamma.

Piesele înscrise în Concurs pot fi audiate online, pe site-ul www.eurovision.md.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.