VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Turcia aprobă aderarea Suediei la Alianța Nord-Atlantică

Deputații turci au deschis marţi porţile NATO pentru Suedia şi ar urma să valideze definitiv intrarea acestei ţări în Alianţa Nord-Atlantică în schimbul unui posibil angajament american privind avioanele F-16.

Comisia pentru Afaceri Externe a parlamentului de la Ankara a aprobat textul după 19 luni de suspans şi l-a transmis Adunării Plenare pentru adoptare definitivă, o formalitate care ar urma să aibă loc în scurt timp. Însă nu a fost stabilită nicio dată, scrie Agerpres.

Turcia, membră NATO, a întârziat mai mult de un an ratificarea cererii Suediei, acuzând această țară că este prea indulgentă față de grupurile pe care Ankara le consideră amenințări la adresa securității sale, inclusiv militanții kurzi și membrii unei rețele pe care Ankara o consideră responsabilă de lovitura de stat eșuată din 2016.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat în octombrie că va trimite parlamentului de la Ankara cererea de a ratifica aderarea Suediei la Alianţă. Însă luna aceasta, el a condiționat ratificarea de aprobarea de către Congresul SUA a vânzării de avioane F-16 pentru armata turcă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.