VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Un autocar care transporta moldoveni din Spania a luat foc în Austria. Precizările MAEIE

Un autocar cu numere de înmatriculare românești, la bordul căruia se aflau 60 persoane, cetățeni moldoveni și români, a luat foc pe o autostradă din Austria. Potrivit autorităților, acesta se îndrepta dinspre Spania spre România și Republica Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău a informat că Ambasada Republicii Moldova în Viena se află în contact permanent cu șoferii autocarului. Aceștia au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați, fără ca cineva să fi fost rănit

Conform informațiilor preliminare oferite de către poliție, autocarul este înmatriculat cu numere românești, iar remorca acestuia cu numere de înmatriculare moldovenești. Autocarul a luat foc la ora 14:00, în ziua de 31 iulie, fiind distrus de flăcări în circa 10 minute, cauza fiind neclară, pe când remorca a fost decuplată la timp de autocar și nefiind cuprinsă de flăcări, susțin reprezentanții MAEIE.

Conform informațiilor prezentate de către șoferi și de către pasageri, aceștia au fost escortați de poliție la o benzinărie din apropierea locului producerii incidentului, fiind în așteptarea unor unități de transport pentru a-și continua traseul spre România și Republica Moldova. Șoferii sunt în căutarea rutelor alternative.

„Astfel, la momentul de față, urmează să identificăm dacă pasagerii dispun de documente de călătorie, dacă acestea n-au fost deteriorate, pentru a putea să-și continue calea spre destinația finală. În caz contrar, vor fi întocmite titlurile de călătorie și înmânate cetățenilor moldoveni”, a precizat MAEIE.

Autoritățile de la Chișinău susțin că Ambasada continuă să fie în contact cu cetățenii Republicii Moldova și să acorde asistența necesară.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.