VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru-170 de centimetri de bulbuci, vorba lui Voronin

Altă dată omuleanul care poartă pantofi cu tocuri ca să își ascundă statura de 170 de centimetri – ce i se pare insuficient de convingătoare pentru un succesor al împăraților feroce – ar fi declarat război (economic) Egiptului pentru întârzierea umilitoare a interlocutorului de la Cairo (în arabă Al-Qahirah însemnând CEA TRIUMFĂTOARE sau CEA ÎNVINGĂTOARE) surprinsă de cameramanul admis în sală pentru filmarea de protocol. Nu și astăzi, când Kremlinul s-a transformat într-o insulă a leproșilor, iar masculul alfa de altă dată nu s-a încumetat să dea o fugă nici măcar până în Africa de Sud, de frică să nu fie arestat în baza mandatului eliberat de tribunalul internațional. Nici Patriarhul Gundeayev nu era să scape nepedepsit, exemplar, frățește, ca între colonei kaghebiști, pentru că i-a uitat patronimicul numindu-l Vladimir Vasilievici și astfel a pornit avalanșa de miștocării ce se plimbă pe internet cu trimitere la comedia lui Leonid Gaidai (bazată pe textul dramaturgic semnat de Mihail Bulgakov) despre peripețiile jalnicului birocrat sovietic Ivan Vasilievici Bunș, catapultat de mașina timpului în tronul țarului Ioan cel Groaznic. Moscova se împotmolește în mocirla propriilor minciuni și tertipuri, dezgolind putreziciunea pseudoimperiului condus de omuleanul stânjenit de propria statură. Cea mai recentă dovadă poate servi chiar incidentul regizat de politrucii fesebiști la Campionatul Mondial de scrimă de la Milano după duelul câștigat de ucraineanca Olga Harlan în confruntare cu adversara din Rusia. Federația Internațională de scrimă inițial mușcase nada dându-i dreptate rusoaicei care a rămas preț de 50 de minute (așezată într-un scaun oferit de arbitri) pe culoarul de luptă subliniind teatral că ucraineanca nu a încheiat duelul cu strângerea de mâini prevăzută de regulamentul competițiilor. În cele din urmă federația și-a anulat propria decizie de sancționare a sportivei din Ucraina și chiar a modificat regulamentul astfel încât în loc de strângerea de mâini scrimerii vor atinge lamele săbiilor la finalul duelului. Semnalul neapărat va fi preluat de alte federații și autorități sportive care se vor confrunta tot mai frecvent cu gestionarea dificila a duelurilor între sportivi ucraineni și adversari ruși, fie și ascunși îndărătul nonidentității naționale, zise neutră. Altfel spus ortacii zeloși ai omuleanului de la Kremlin, în loc să obțină dividende din scandalul regizat cu cinism machiavelic, au luat încă o coadă de greblă în frunte. Cea mortală urmează.

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.