VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ UE va oferi R. Moldova un ajutor financiar de peste 100 de milioane de euro: Anunțul comisarului european Oliver Varhelyi

R. Moldova urmează să primească 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. Despre aceasta a anunțat comisarul european pentru Extindere și Vecinătate, Oliver Varhelyi, în cadrul unei conferințe comune cu premierul Dorin Recean.

Potrivit oficialului european, banii vor ajunge la Chișinău săptămâna viitoare.

„Am început debursările a 100 de milioane de euro, care vor ajunge la Chișinău în săptămâna viitoare. Noi oferim 35 de milioane de euro sub formă de sprijin bugetar și 72,5 de milioane de euro ca asistență macro-financiară pentru țară. Aceștia sunt pașii noștri și sprijinul nostru pentru a obține o Moldovă și mai rezilientă pro-europeană”, a declarat Varhelyi.

Totodată, comisarul european a dat asigurări premierului Dorin Recean că Uniunea Europeană va fi alături de țara noastră în procesul de integrare europeană.

„Dle prim-ministru, vă rog să aveți toată siguranța că UE în continuare rămâne alături de dumneavoastră și vom fi pregătiți să vă salutăm în momentul când toată munca va fi încheiată“, a conchis comisarul european.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.