VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații se întrunesc joi în ședință: Patru proiecte cu sigla UE, pe ordinea de zi

Biroul permanent a completat ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului din perioada 11-18 iulie 2024.

Potrivit Legislativului, deputații vor examina 4 proiecte cu sigla UE, printre care inițiativele legislative de consolidare a cadrului de activitate al Băncii Naționale a Moldovei, de facilitare a accesului antreprenorilor locali la piețe de capital externe, de prevenire și combatere a exploatării sexuale și abuzurilor sexuale comise asupra copiilor. Parlamentul urmează să dezbată și proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2025.

Printre documentele incluse pe ordinea de zi se mai regăsesc inițiativele legislative cu privire la spațiile de testare inovativă în materie de reglementare în domeniul energiei, reglementarea determinării apartenenței și domeniilor infrastructurii de irigare și de desecare proprietate publică și a administrării terenurilor proprietate publică a statului, limitrofe infrastructurii de irigare și de desecare. Agenda mai include modificări, în prima lectură, la Codul Contravențional, Legea cu privire la activitatea de evaluare, o serie de acte normative privind sistemul judecătoresc și Institutul Național al Justiției.

Parlamentul urmează să ratifice și o serie de acorduri de asistență financiară externă. Este vorba de Acordul de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare cu privire la Proiectul „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare”, acordurile de asistență financiară în valoare de circa 98 milioane de euro pentru realizarea Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova”.

Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 11 iulie, de la ora 10.00.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.