VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Ucraina, atacată masiv cu rachete noaptea trecută. Zelenski: Principalul scop al Rusiei este normalizarea terorii

În noaptea de 1 iunie, ocupanții ruși au efectuat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Despre aceasta a anunțat pe o rețea de socializare președintele ucrainean Volodimir Zelenski care a subliniat că țintele rușilor au fost civili, infrastructura și instalațiile energetice.

Totodată, șeful statului vecin a publicat un videoclip cu consecințele atacului rusesc, menționând că Rusia a folosit un arsenal mare de arme.

„Cu asta se luptă Rusia în această noapte, un alt atac cu mai mult de 50 de rachete de diferite tipuri și aproximativ 50 de drone Shahed a fost îndreptat către sudul, centrul și vestul Ucrainei. Sunt recunoscător soldaților noștri care au distrus o mare parte din rachete și drone, dar au fost și lovituri. Toate serviciile lucrează la fața locului pentru a asigura recuperarea și asistența. Fiecare victimă va primi toată asistența necesară”, a menționat Zelenski.

Președintele ucrainean a mai scris că principalul scop al Rusiei este normalizarea terorii, să profite de lipsa unor sisteme suficiente de apărare aeriană și de determinarea partenerilor Ucrainei.

„Teroriștii ruși înțeleg doar limbajul forței și singura modalitate de a opri această teroare și de a preveni ca aceasta să devină o normă este să ia decizii eficiente în timp util. Protecția completă a cerului ucrainean trebuie să devină o normă, astfel încât Kremlinul să înțeleagă că teroarea lor nu își atinge obiectivele”, a mai scris Volodimir Zelenski.

Menționăm că în dimineața zilei de 1 iunie rușii au atacat teritoriul ucrainean cu rachete de la bombardierele strategice Tu-95MS. S-a raportat că au fost auzite explozii, în special, în Zaporojie și Vinnitsa.

Ulterior, instalațiile energetice situate în cinci regiuni au fost atacate. Instalațiile energetice au fost atacate în regiunile Ivano-Frankivsk, Dnepropetrovsk, Kirovograd, Donețk și Zaporojie.

În total, armata rusă a tras 53 de rachete de diferite tipuri și 47 de UAV-uri de atac. Ca urmare a bătăliei antiaeriene, 81 de ținte aeriene au fost doborâte.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.