VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Marș al tinerilor pentru UE, la Chișinău: Cu pași grăbiți noi ne pornim, Europa – noi venim!

Un marș al tinerilor de susținere a parcursului european al Republicii Moldova a avut loc sâmbătă la Chișinău. Participanții au mers pe bulevardul central al capitalei, de la magazinului UNIC spre Parlament, scandând lozinci pro-UE: „Spre UE noi ne-am pornit, visul nostru s-a împlinit!”, „Cu pași grăbiți noi ne pornim, Europa – noi venim”, „Moldovean – egal european”.

Deputatul Eugeniu Sinchevici a spus că marșul a reușit să unească tineri din diverse organizații. Parlamentarul a remarcat că dorința lor comună de a locui într-o țară pașnică, dezvoltată, în Uniunea Europeană.

Prezent la marș, europarlamentarul Siegfried Mureșan a remarcat că tot ce spun tinerii astăzi la marș se va auzi în toată Europa. Munca din ultimii ani a Republicii Moldova este văzută și apreciată în UE. Datorită faptului că tinerii vor să fie în UE, integrarea Moldovei a început deja. Europarlamentarul a mai spus că anul 2024 este anul european în Republica Moldova.

El a îndemnat tinerii să meargă la referendumul din toamnă și să voteze pentru accederea în Uniunea Europeană. Totodată a îndemnat moldovenii cu pașaport român să voteze la alegerile europarlamentare și să arate că le pasă și sunt pregătiți să fie parte a UE.

Reprezentanta Erasmus Student Network Moldova, Madalina Mihaela Antoci, a spus că organizația susține integrarea în UE și crede că tinerii, împreună, pot aduce Europa acasă. „Noi suntem prezentul și viitorul”, a adăugat ea, citată de IPN.

Tinerii participanți la marș sunt de părere că UE ar putea urgenta schimbarea de mentalitate în societate, renunțarea la modelele sovietice învechite. Ei au îndemnat și alți tineri, care astăzi au rămas acasă, să se alăture eforturilor de a asigura un viitor luminos și prosper generației de astăzi și generațiilor viitoare, într-o Europă pașnică și dezvoltată.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.