VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Șoferii care nu cedează trecerea pietonilor ar putea rămâne fără permis pentru 45 de zile

Conducătorii auto care nu cedează trecerea pietonilor ar putea rămâne fără permisul de conducere pentru o lună și jumătate.

Un proiect de lege în acest sens a fost votat în prima lectură.

Potrivit secretarului de stat, Sergiu Diaconu, R. Moldova a preluat practica europeană, în special cea română privind sancționarea șoferilor care nu cedează trecerea pietonilor.

Proiectul prevede înăsprirea sancțiunilor pentru persoanele care nu cedează trecerea pietonilor. Am preluat practica europeană, și în special practica română, unde se prevede că pentru necedarea trecerii din start se ridică dreptul de a conduce pe o perioadă de timp. Noi am găsit o formulă un pic mai blândă. Dacă persoana din a doua oară nu cedează trecerea pietonilor i se va ridica permisul pentru o perioadă de până la 45 de zile”, a precizat Diaconu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.