VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Sfatul Medicului / VREMEA RECE ȘI PATOLOGIA Sistemului Nervos

Scăderea temperaturii și vremea friguroasă pot avea impact asupra afecțiunilor neurologice, în sensul în care fie se acutizează simptomele, fie ușurează modul în care le resimțiți.

La pacienții cu neuropatia periferică care însoțește diabetul zaharat sau deficitul accentuat de vitamina B12 din unele afecțiuni hematologice sau de malabsorbție, vremea mai răcoroasă agravează simptomele majorității pacienților, în principal din cauza vasoconstricției. 

În neuropatiile cauzate de lipsa fluxului sanguin adecvat către nervii din mâini și picioare, expunerea la frig și vremea rece vor limita și mai mult irigarea terminațiilor nervoase de la nivel capilar. Scăderea fluxului sanguin poate însemna mai multă senzație de furnicături, durere surdă și amorțeală. 

Dacă remarcați că în acest nou sezon rece simptomele se înrăutățesc din cauza frigului, asigurați-vă că purtați un strat suplimentar de haine, un tricou lipit de piele sub pulover, sau că aveți întotdeauna o pereche de șosete mai groase în zona tălpii și degetelor, o pereche de mănuși la îndemână și că mențineți mâinile și picioarele în mișcare, pentru a îmbunătăți fluxul de sânge către ele. 

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.