VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, decorat cu gradul special de chestor

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, a fost decorat de președinta Maia Sandu cu gradul special de chestor. Evenimentul a avut loc astăzi, în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Poliției Republicii Moldova.

Menționăm că Viorel Cernăuțeanu și-a început activitatea în calitate de șef al IGP la data de 17 februarie 2022.

Viorel Cernăuțeanu și-a început studiile de profil în anul 1997, în orașul Buzău (România), care au fost continuate la Academia de Poliție din orașul Ankara (Turcia) și la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI, unde a absolvit inclusiv masteratul în drept.

Și-a început activitatea în calitate de lector universitar în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, ulterior deținând diverse funcții de conducere în cadrul MAI și IGP, de la șef secție până la șef de direcție generală.

În perioada 2012-2013 a gestionat procesul amplu de reorganizare a MAI, iar în perioada 2013-2015 a făcut parte din Centrul de reformă al MAI.

În perioada 2018-2019, a activat în cadrul Biroului politici de reintegrare a Cancelariei de Stat. De la începutul anului curent, a ocupat funcția de Secretar de Stat al MAI.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.