VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Șeful Energocom: Și în Ucraina, și în România avem stocat suficient gaz pentru a ieși din această iarnă

Republica Moldova are suficiente stocuri de gaze naturale în Ucraina și România pentru a ieși din această iarnă. Despre aceasta a anunțat directorul interimar al SA Energocom, Victor Bînzari.

Într-un interviu pentru Vocea Basarabiei, Bînzari a menționat că Energocom a procurat gaze pentru stocare, valorificând împrumutul de 300 de milioane de euro acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

La data de 10 decembrie noi am finalizat valorificarea contractului cu BERD-ul în valoare de 300 de milioane de euro. Asta înseamnă că de această sumă de bani a fost procurată cantitatea necesară de gaz, toată suma a fost valorificată la procurarea gazelor naturale care au fost stocate în depozitele din Ucraina și din România și, la ora actuală, noi avem certitudinea că vom depăși această iarnă cu cantitatea pe care o avem depozitată”, a precizat Bînzari.

Totodată, șeful Energocom a subliniat că în Ucraina și România a fost depozitată o cantitate suficientă pentru a acoperi necesarul de consum al R. Moldova.

Nu putem spune ce cantitate avem, sunt stocuri strategice și din acest considerent noi nu vom comunica cifrele exacte, dar vă spun că avem și în Ucraina, și în România suficient gaz pentru a aproviziona Republica Moldova cu gaze naturale”, a asigurat șeful Energocom.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.