VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ 11 ani de la trecerea în neființă a Primadonei Operei Naţionale, Maria Bieşu

Astăzi se împlinesc 11 ani de la trecerea în nefiinţă a cântăreţei de operă Maria Bieşu. La 16 mai 2012, la vîrsta de 76 de ani, s-a stins din viaţă Primadona Operei Naţinale. Soprana Maria Bieșu face parte din categoria vocilor de aur ale operei mondiale.

De-a lungul carierei, Maria Bieşu a fost mereu aşteptată pe cele mai prestigioase scene lirice ale lumii. De asemenea, soprana a jurizat numeroase competiții muzicale clasice internaționale și inițiatoarea festivalului de operă și balet ”Invită Maria Bieșu”, cunoscut în toată lumea.

Artista s-a învrednicit de zeci de titluri, inclusiv de "Artistă emerită", "Artistă a poporului" şi "Ordinul Republicii".

Cel mai răsunător succes l-a înregistrat la Tokio, în 1967, cînd i-a fost conferit titlul de "Cea mai bună Cio-cio-san" din lume.

Soprana de talie internațională şi-a asumat şi rolul de ambasador cultural al ţării, reprezentînd cu strălucire pe toate meridianele un popor înzestrat, cu un simţ muzical aparte şi cu mare deschidere spre frumos.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.