VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Rusia a distrus cea mai modernă substație electrică din Ucraina: Imagini de la fața locului

Ocupanții ruși au distrus cea mai modernă substație electrică de înaltă tensiune din Ucraina. Este vorba despre stația de 500 kV Kremenska din regiunea Lugansk. Despre aceasta a anunțat pe o rețea de socializare Volodimir Kudritski, președintele Consiliului de administrație al NPC Ukrenergo din Ucraina.

Potrivit unian.net, substația „Kreminska” a fost lansată în 2020 și a furnizat energie electrică regiunii Lugansk. Această facilitate nu numai că a îndeplinit pe deplin nevoile regiunii în materie de alimentare cu energie, dar a creat și o anumită rezervă. Stația a costat Ucraina 1,28 miliarde de grivne.

„În 2020, am construit și am dat în exploatare o substație de înaltă tensiune, care nu are analogi în Europa. Era necesar în sistem pentru a asigura o alimentare fiabilă cu energie pentru aproximativ 500.000 de consumatori care au suferit pene de curent constant din cauza bombardării din anul 2014”, a menționat oficialul.

Totodată, Volodimir Kudritski a publicat imagini de la fața locului. Acesta prezintă cum arăta stația în 2020 și cum a devenit acum.

"Nu-mi pot imagina ce simt colegii mei când urmăresc acest videoclip. E ca și cum te-ai uita la propria ta casă, pe care ai construit-o și ai echipat mult timp, apoi a ars în fața ochilor tăi. Există zeci de astfel de obiecte în Ucraina. În această stare, ne găsim substațiile de înaltă tensiune după bombardamente. Așa arată „lumea rusă” prin ochii inginerilor energetici”, a adăugat Kudritski.

Reamintim, că substația „Kremenskaia” a fost construită pentru a asigura o conexiune stabilă a sistemului de alimentare cu energie din nordul regiunii Lugansk cu sistemul energetic unificat al Ucrainei.

De la începutul lunii octombrie, Rusia a efectuat o serie de atacuri asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Ultimul atac asupra instalațiilor energetice a avut loc pe 23 noiembrie. Apoi, Federația Rusă a tras aproximativ 70 de rachete de croazieră, dintre care 51 au doborât forțele de apărare aeriană. În urma bombardamentelor, în Ucraina a avut loc o întrerupere de curent.

Întreruperile de curent de urgență și programate continuă în multe orașe ucrainene. S-a raportat că din cauza atacurilor cu rachete rusești, aproape 50% din sistemul energetic al Ucrainei a fost deconectat.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.