VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Mesajul prim-ministrei Gavrilița de Ziua Națională a României: „Vom continua să construim, la propriu și la figurat, poduri care să ne unească și să ne întărească”

De Ziua Națională a României, prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, a transmis un mesaj de felicitare adresat tutror românilor.

„Sărbătorim astăzi nu doar o importantă filă de istorie, dar și atașamentul nostru față de valorile și tradițiile naționale.

Comuniunea de limbă, cultură și istorie devine pe zi ce trece o comuniune a marilor proiecte ce apropie oamenii de pe ambele maluri ale Prutului și privim cu încredere înspre un viitor comun european. Chiar dacă trăim vremuri tulburi, legăturile noastre sunt mai trainice ca oricând. Vom continua să construim, la propriu și la figurat, poduri care să ne unească și să ne întărească!

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, se menționează în mesajul transmis de către prim-ministra Gavrilița.

​1 Decembrie este ziua în care românii de pretutindeni sărbătoresc drept Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 104 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.