VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Un infractor turc, căutat de autoritățile germane, reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău

Un cetățean al Turciei, care era dat în urmărire internațională încă din anul 2019, a fost reținut pe 30 noiembrie pe Aeroportul Internațional Chișinău. Conform datelor INTERPOL, autoritățile germane au emis mandatul de arest al persoanei pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

„Ieri, 30 noiembrie 2022, ora 21:21, printre pasagerii sosiți cu ruta „Istanbul-Chișinău” s-a prezentat și cetățeanul Turciei în vârstă de 64 de ani. În cadrul procedurilor de control și de verificare a străinului în baza de date INTERPOL, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este căutat de către autoritățile de ocrotire a normelor de drept din Germania”, anunță Poliția de Frontieră.

Bărbatul a fost reținut pe un termen de 72 ore și escortat în izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție, municipiul Chișinău, până la luarea unei decizii legale.

În adresa organelor de drept din Republica Federală Germania au fost expediate confirmarea și materialele necesare, pentru extrădarea persoanei în cauză.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.