VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Rezultatul perchezițiilor de la mai multe posturi vamale: 14 angajați ai IGPF și 11 angajați ai SV, cercetați pentru 117 acte de corupție

14 angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) și 11 angajați ai Serviciului Vamal (SV) sunt cercetați pentru 117 acte de corupție, după ce procurorii anticoruăție au descins concomitent cu percheziții în posturile vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române.

În cadrul perchezițiilor efectuate de ofițerii SPIA al MAI, Procuratura Anticorupție, DNA și DGA ale României, au fost documentate acțiunile de corupție comise de către angajații IGPF și SV. Potrivit procurorilor, angajații Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal cereau și primeau sume cuprinse între 100 și 900 de euro pentru favorizarea trecerii mărfurilor peste frontiera de stat cu eludarea controlului vamal, sau după caz cu efectuarea unui control superficial

La documentarea acțiunilor ilegale au fost folosiți agenți sub acoperire, cu ajutorul cărora pe parcursul a mai mult de un an, au fost documentate acțiunile ilegale ale 14 angajați ai Poliției de Frontieră și 11 angajați ai Serviciului Vamal, pentru comiterea a 117 acte de corupție.

Pe parcursul zilei, au fost efectuate 21 de percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale angajaților Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal, după care persoanele vizate în cauza penală, au fost prezentate în incinta Procuraturi Anticorupție pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.