VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Rezerviştii care nu se prezintă la exerciţiile militare, riscă amendă de peste 32 de mii de lei: Precizările MA

Ministerul Apărării (MA) a venit cu precizări privind desfășurarea exercițiilor militare cu participarea rezerviștilor, începând cu 3 aprilie. Instituția susține că scopul exercițiilor este de a verifica aptitudinile rezerviștilor și de a-i familiariza cu tehnica și armamentul din dotare. Persoanele care nu se vor prezenta la exerciții fără motive întemeiate, riscă amendă sau muncă neremunerată în folosul comunității.

„Rezerviștii vor fi chemați prin ordin de chemare, eliberate de centrele militare teritoriale municipale și înmânate personal rezerviștilor. Aceste exerciții se desfășoară pentru menținerea unui grad înalt de pregătire a rezerviștilor pentru Forțele Armate.

Scopul acestor exerciții este verificarea aptitudinilor rezerviștilor, familiarizarea cu tehnica și armamentul din dotarea Armatei Naționale, studierea regulamentelor militare. Totodată, la aceste exerciții rezerviștii vor face cunoștință cu baza materială de instrucție tehnică-militară și armamentul de infanterie”, a comunicat Șeful Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druță.

Potrivit autorităților militare, exercițiile se vor desfășura pe parcursul a cinci zile. Rezerviștii vor fi antrenați în diverse locuri de instrucție conform specialității militare. De asemenea vor efectua trageri din diferit armament de infanterie.

„Pentru neprezentarea rezerviștilor la aceste exerciții fără motive întemeiate este prevăzută pedeapsă penală și anume amendă până la 650 de unități convenționale (32.500 lei) sau muncă neremunerată în folosul comunității – de la 100 până la 150 de ore.

Asemenea exerciții, Armata Națională organizează anual în conformitate cu legea cu privire la pregătirea rezervei forțelor armatei și planului de instruire a Armatei Naționale”, a precizat colonelul Octavian Druță.

Rezerviștii Armatei Naționale vor fi scoși la instrucție în cadrul unor exerciții care vor fi organizate de Forțele Armate în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie. Ministerul Apărării precizează că aplicațiile se vor desfășura conform planurilor de instruire ale Armatei Naționale și că exercițiile nu au nicio tangență cu situația privind securitatea din regiune.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.