VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Trump este pus sub învinuire cu 30 de capete de acuzare, privind „frauda în afaceri”. Este primul președinte american din istorie ce va fi judecat

Jurații din Manhattan au votat pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump, care devine astfel primul președinte american din istorie ce va fi judecat. Trump a fost pus sub acuzare după o anchetă privind banii plătiţi starului de film pentru adulți Stormy Daniels în schimbul tăcerii privind o presupusă relaţie, transmite Reuters.

Acuzațiile exacte încă nu se cunosc, deoarece nefiind vorba încă de un proces penal, deliberările juraților au fost secrete. CNN a raportat că Trump este pus sub învinuire cu peste 30 de capete de acuzare legate de „fraudă în afaceri”.

Fostul preşedinte Donald Trump a criticat ferm joi inculparea sa de către justiţia din New York, denunţând „o persecuţie politică şi o ingerinţă în alegerile” prezidenţiale din 2024, la care este candidat.

Procurorul Bragg a explicat juraților că plata a fost făcută din conturile Organizației Trump și a fost mascată sub forma unor bonusuri către Michael Cohen, avocatul lui Trump de la acea vreme. Deoarece Cohen a recunoscut că plățile au fost menite să protejeze șansele electorale ale lui Trump, ele sunt considerate a fi contribuții în natură la campania acestuia. Legea electorală limitează la 2.700 de dolari donațiile pe care le poate face o persoană pentru campania unui candidat, iar corporațiilor le este interzis să facă orice fel de donații pentru candidați. În cazul plăților către Stormy Daniels, acestea nici nu au fost incluse în registrele de donații, ceea ce reprezintă o altă încălcare a legii electorale și, de aici, posibilele acuzații de fraudă.

Biroul lui Bragg a declarat că l-a contactat pe avocatul lui Trump pentru a coordona o predare, despre care un oficial al instanței a spus că probabil va avea loc marțea viitoare.

După ce Trump se va preda procurorului din Manhattan, va fi amprentat și fotografiat și se va stabili data procesului.

La începutul acestui an, Organizația Trump, compania de imobiliare a fostului președinte, a fost găsită vinovată pentru 17 infracțiuni, inclusiv fraudă fiscală și falsificarea unor documente, fiind amendată cu 1,6 milioane de dolari. Donald Trump și trei dintre copiii săi vor fi judecați separat, dar într-un proces civil, pentru aceste fraude care nu au legătură cu înregistrarea fictivă a plăților către Stormy Daniels.

În decembrie anul trecut, comisia parlamentară care investighează asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021, a recomandat ca Donald Trump să fie pus sub acuzare pentru instigare la insurecție și obstrucționarea unei proceduri oficiale. În această cauză, Trump poate fi pus sub acuzare numai de către Departamentul pentru Justiție. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.