VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Retrospectiva săptămânii cu Maria Filimon din 11.03.2023

În ediția de azi:

-Maia Sandu rămâne personalitatea politică în care lumea are cea mai mare încredere, potrivit unui sondaj prezentat de comunitatea WatchDog.MD. Pentru ea au optat 24,4% din cei chestionați, urmează Igor Dodon cu 7,8% și politicianul fugar, Ilan Șor, cu 2,5%.

-Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, crede că R. Moldova ar trebui să se teamă mai puțin de Rusia, care abia se descurcă pe frontul din Ucraina. Deși Moscova face presiuni enorme asupra Chișinăului, nu există un risc militar în acest moment, spune Geoană.

-Ambasadorul R.Moldova în România, Victor Chirilă a răspuns criticilor Moscovei cu privire la proiectul de lege votat de PAS în prima lectură care prevede că în toată legislația Republicii Moldova sintagma limba română să ia locul limbii moldovenești.

În cadrul unui interviu pentru Euronews România, diplomatul a menționat că limba română înseamnă identitate europeană.

Autor

  • Maria Filimon

    Realizatoarea și prezentatoarea buletinelor de știri. Anterior, a activat la Radio Chisinau și la Vocea Basarabiei TV, în calitate de reporter.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.