VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ R. Moldova va primi o finanțare suplimentară de 300 de milioane de dolari din partea SUA. Maia Sandu: Ajutor substanțial și generos

Republica Moldova va primi o finanțare suplimentară de 300 de milioane de dolari din partea Statelor Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut de către Samantha Power, Administratoarea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Mulțumesc Ambasadorului Logsdon pentru vestea bună pe care ne-o aduce într-o zi grea: SUA ne va oferi 300 de milioane de dolari ajutor suplimentar de urgență nerambursabil pentru susținerea cetățenilor și pentru sprijinirea proiectelor de consolidare a independenței energetice a Republicii Moldova. Mulțumim poporului american pentru acest ajutor substanțial și generos!”, a menționat Maia Sandu.

Ambasador al SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, a subliniat că această finanțare va ajuta R. Moldova să facă față crizei energetice actuale.

”Finanțarea include 80 de milioane de dolari pentru a compensa prețurile record la energia electrică, 135 de milioane de dolari sunt pentru a susține proiectele de generare a energiei electrice și a contribui la diversificarea aprovizionării cu energie electrică a R. Moldova. Alți 85 de milioane de dolari sunt oferiți pentru a îmbunătăți capacitatea R. Moldova de a-și asigura energie din surse alternative care nu provin din Rusia și surse regenerabile. SUA sunt mândre să colaboreze cu Guvernul R. Moldova”, a declarat Kent D. Logsdon.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.