VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Grigore Marian Casmin: Cred că orice creștin a simțit vreodată, câtuși de puțin, din foloasele
postirii

Creștinii ortodocși prăznuiesc Paștele din 2023 pe 16 aprilie. Potrivit calendarului creștin-ortodox, Postul Paștelui 2023 începe pe 27 februarie și se încheie pe 15 aprilie. Grigore Marian Cosmin, protopop de Soroca și Florești în cadrul Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, a vorbit duminică, 26 februarie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei despre post, Paști și despre cum trebuie să parcurgă creștinii această perioadă.

„Postul este abținerea parțială s-au totală, pe un timp mai lung, s-au mai scurt, de la anumite alimente, cât și înfrânarea poftelor, vorbelor necuviincoase și a faptelor rele. Cu alte cuvinte, Postul este un antrenament pe care omul în exercită cu întreaga sa ființă, cu trup și suflet. Cu trupul, în vederea dobândirii înfrânării și al preluării controlului, ori a stăpânirii dorințelor și a poftelor trupești. Iar cu sufletul, ca exercițiu al voinței  și de întărire a conștiinței , a raționamentului care ne readuce echilibrul forțelor noastre sufletești și trupești. Cred că orice creștin a simțit vreodată, câtuși de puțin, din foloasele postirii”, a menționat Grigore Marian Cosmin, protopop de Soroca și Florești în cadrul Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei. 

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.