VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Primele imagini cu școala și grădinița din Satul German: Cum vor arăta

Satul German” a publicat recent mai multe imagini grafice cu proiectul școlii și a grădiniței pe care le construiește în cartier. Două “bijuterii” ale unei vaste infrastructuri sociale de care se vor bucura locuitorii.

“Satul German” este, și în această privință, o premieră pe piața imobiliară. Or, în ultimii 30 de ani, niciun dezvoltator imobiliar nu a construit o școală și grădiniță pentru locuitorii complexelor rezidențiale noi.

Școală pentru 1000 de elevi și grădiniță pentru 300 de copii

Este mai mult decât suficient pentru un cartier în care vor locui, aproximativ, 5000 de oameni, așa cum va fi “Satul German”. Și școala și grădinița vor fi construite împreună cu alți parteneri, care au expertiză necesară și dețin rețele de licee sau grădinițe bune și bine cunoscute.

Școala va avea un spațiu generos, se va întinde pe o suprafață de 10 400 m2. Va avea 33 de săli de studii, dar și studiouri, laboratoare, săli de creație, de sport, bazin de înot, terenuri sportive în interior și în aer liber, pentru fotbal, volei, cu bandă de alergare etc. Școala va fi cu profil sportiv și artistic și va avea o capacitate de 1000 de elevi înscriși în ciclul primar, gimnazial și liceal.

Și grădinița va avea o infrastructură impresionantă: bazin, cameră salină, ieșire la propriul teren de joacă pentru fiecare grupă de copii. Va avea, la fel, spațiu generos și va fi un mediu sigur pentru circa 300 de copii, antrenați în activități importante pentru dezvoltare. Pentru părinți care vor mai mult timp liber pentru ei și mai multă siguranță și confort pentru copiii lor Familiile care locuiesc în cartiere cu școală și grădiniță proprii, moderne și considerate bune, se bucură de un nivel de viață mult mai confortabil, de dimineți mai liniștite și de mai mult timp petrecut alături de copii. Că vorbim de micul dejun, de plimbarea de dimineață până la grădiniță sau școală împreună cu copilul, sau despre acele minute prețioase pe care copiii, dar și părinții, le petrec dimineața plăcut și nu în ambuteiaje infernale.

În “Satul German”, școala și grădinița vor uni și mai mult familiile cu copii din cartier și va crește, astfel, acea comunitate, consolidată și care împărtășește aceleași valori, despre care spunea dezvoltatorul proiectului, Ceslav Ciuhrii. Or, deoarece copii vor merge la aceeași școală și grădiniță din localitate, și nu vor fi nevoiți să meargă, în schimb, la diferite școli din alte cartiere ale orașului, părinții, care vor avea vârste și stil de viață similare, se vor împrieteni, vor avea interese comune, se vor ajuta între ei și vor însoți, pe rând, copii la grădiniță sau școală.

Într-o localitate cu infrastructură unică în Chișinău și Republica Moldova

Iar drumul spre școală sau grădiniță va fi o plăcere, dacă privim proiectul cartierului “Satul German”, planurile dezvoltatorului, dar și ceea ce se conturează deja pe șantier. Copii și părințiilor vor merge pe trotuare libere, spațioase, pe piste pentru biciclete sau în automobile, pe străzi largi, cu locuri de parcare suficiente pentru părinți în fața școlii sau a grădiniței, și nu pe trotuare înguste și blocate, deseori, de automobilele unor șoferi grăbiți și iresponsabili, așa cum se întâmplă mai peste tot în Chișinău.

Mai mult, copiii vor avea suficiente locuri de distracție și activități în Satul German, după școală și grădiniță sau în zilele de week-end. Începând cu zonele de distracții în aer liber, bazine de înot de la Centrul de Fitness, școală sau grădiniță, cel mai mare club de Tenis din Moldova, zonele de distracție din Centrul de Shopping, etc. Unde cumperi locuință, însă câștigi mult mai mult Aceasta este concluzia mai multor experți imobiliari.

Potrivit lor, cine cumpără locuință în “Satul German”, se va bucura, cu investiția făcută, de mult mai multe lucruri decât oriunde în altă regiune a capitalei și chiar a țării. Asta pentru că “Satul German” este construit de la zero și are infrastructură de transport, rețele inginerești și case și blocuri de locuit moderne, construite conform standardelor europene, dar și cea mai bogată infrastructură socială: spital, școală, grădiniță, Centru de Shopping, Centru de Fitness, Centru de Business, Hotel parte a unei rețele internaționale, cel mai mare club de Tenis, piață proprie cu legume eco etc.

Cum “Satul German” este singurul proiect de acest fel din țara noastră, locuințele din acest cartier vor fi la tot mai mare căutare, respectiv, vor fi tot mai scumpe. Un oraș în oraș Satul German, un oraș în oraș, este construit la periferia capitalei, pe bd. Dacia, artera principală care face legătura cu aeroportul și regiunea de sud a țării.

Este cel mai mare proiect imobiliar construit în ultimii 30 de ani în mun. Chișinău. Ocupă 800 mii mp, va avea 38 de blocuri de până la șase etaje și 800 de vile: locuințe de tip duplex, townhouse, case individuale cu unu și două niveluri. Primele blocuri, construite în prima etapă, vor fi date în exploatare anul viitor, 2024.

Mai multe informații despre proiect, tipurile de locuințe și oferte găsiți la Departamentul Vânzări – +373 22 99 11 11, +373 78 99 22 11, email – sales@satulgerman.md.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.