VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cristian Rizea, încarcerat la Penitenciarul Vaslui. Ce spun oficialii închisorii

Preluat sub escortă de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, după ce a fost extrădat de autoritățile moldovenești, Cristian Rizea a fost încarcerat noaptea trecută în Penitenciarul din Vaslui.

Informații a fost confirmată pentru Libertatea de către oficialii instituției.

Cristian Rizea va rămâne la Penitenciarul Vaslui pe durata perioadei de acomodare – carantina, denumită oficial – timp în care se va finaliza procedura privind stabilirea închisorii unde va fi executată pedeapsa. 

Perioada de carantină în cazul persoanelor încarcerate se întinde pe durata a 21 de zile.

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv pe 18 martie 2019, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Înainte de a fi condamnat definitiv, el s-a stabilit în Republica Moldova, unde a solicitat azil politic. Cererea i-a fost respinsă, potrivit Libertatea.ro. După ce luna trecută a pierdut și procesul privind anularea decretului prin care i s-a respins cererea de azil, Rizea a fost declarat de autoritățile moldovenești indezirabil.

„O măsură asigurătorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică”, au transmis autoritățile de la Chișinău.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.