VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 70% dintre locuitorii din stânga Nistrului dețin cetățenia Republicii Moldova

Aproximativ 354 de mii de locuitori, domiciliați în stânga Nistrului și în orașul Tighina, dețin cetățenia Republicii Moldova. Cifra reprezintă peste 70 la sută din numărul total al populației din regiune.

Potrivit Biroului de Reintegrare, în total, la situația din 31 martie, aproximativ 363 de mii de locuitori domiciliați în stânga Nistrului erau înscriși în Registrul de stat al populației Republicii Moldova.

Datele oficiale arată că în lunile ianuarie, februarie și martie, de înlesniri la eliberarea buletinului de identitate au beneficiat peste 1000 de locuitori din regiunea transnistreană.

 Biroul de Reintegrare precizează că, în condițiile procedurii simplificate de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova, în ultimii cinci ani, au fost recunoscuți cetăţeni ai Republicii Moldova peste 33 de mii de persoane, dintre care 23 de mii, sau 69%, sunt locuitori din stânga Nistrului și orașul Tighina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.