VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Galbur: E dureros că în 30 de ani sistemul de educație nu a plantat în oameni sentimentul de patriotism și de dragoste față de locul în care trăiești

Liderul Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur , susține că în R. Moldova sentimentul de patriotism încolțește greu pentru că timp de 30 de ani am avut un sistem de învățământ foarte slab.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei politicianul a subliniat că este dureros faptul că în R. Moldova există un număr foarte mic de patrioți.

Sunt patrioți, însă din păcate în număr considerabil mai mic față de cei cu tendințe așa mai, nu aș zice de trădători, dar cei care nu au deschis o carte în viața lor. Eu așa îi numesc, ca să nu-i supăr, poate e și jignitor cumva, dar, din păcate, aceasta-i calitatea multora dintre concetățenii noștri și asta arată încă o dată cât de slab a fost sistemul nostru de învățământ în acești 30 de ani și cât de puțin s-a cultivat patriotismul, dragostea de țară, de limba și literatura română și astăzi noi culegem consecințele, roadele a ceea ce s-a întâmplat în 30 de ani de zile”, a declarat Galbur.

Totodată, liderul Partidului Național Moldovenesc s-a arătat deranjat de faptul că de Ziua Drapelului de Stat nu au fost organizate evenimente în masă.

Au fost cu arborarea, dar nu am văzut zeci, sute de cetățeni. Cred că la noi nici pe 27 august, de Ziua Independenței, când la fel tricolorul e la loc de cinste, nu există, a dispărut chestia asta ca să te unești pentru tricolor, pentru o idee națională. Oamenii ies pur și simplu la distracție, la un pahar de vin, la un grătar. E o chestie dureroasă, dar dacă stăm și încercăm pe toate să le descâlcim ajungem iarăși la concluzia că sistemul de educație nu a creat, nu a plantat în oameni, atunci când au învățat la școală, acest sentiment de patriotism, de dragoste față de locul în care trăiești.

E simplu, din lipsă de educație. Dacă o să întrebăm pe cineva astăzi de la Ministerul Educației și Cercetării, au avut azi în Republica Moldova „Ora clasei”, știți cum se făcea pe vremuri, ca să le vorbească tinerilor despre importanța Drapelului de Stat, cum a ajuns tricolorul Drapel de Stat, cine au fost cei care au votat și de ce anume tricolorul? E foarte important, pentru că e o apartenență a neamului”, a subliniat acesta.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.