VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Primar din Ialoveni: Cândva satul era un etalon al unității, iar astăzi noi trăim și nu ne cunoaștem vecinii

”Cândva satul era un etalon al unității, toate casele în sate să făceau prin înțelegerea vecinilor, a rudelor, cu clacă, cu veselie și bucurie. Ce se întâmplă astăzi? Astăzi noi trăim și nu ne cunoaștem vecinii, noi nu comunicăm”. O declarație în acest sens a fost făcută de Sergiu Candu, primar la Văsieni, Ialoveni.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, edilul a declarat că cea mai mare problemă a societății în prezent este faptul că oamenii nu au comunicare.

Principala schimbare vine din interior, de la noi înșine, noi trebuie să ne dorim această schimbare și să avem o viziune unde vrem să ajungem. Cu părere de rău, foarte multă lume la ziua de azi nici nu încearcă să schimbe lucrurile în persoana sa, trăiește cu ziua de astăzi sau se descurcă astăzi, iar mâine au să arate timpurile.

Iată asta ne sărăcește pe noi, noi nu avem o direcție clară în care să ne mișcăm în unison sau sincronizat toți, fiecare trage la el, fiecare face lucrurile pe cont propriu și asta generează noi și noi probleme și noi și noi piedici în dezvoltarea noastră. Zic altfel: cândva satul era un etalon al unității, toate casele în sate să făceau prin înțelegerea vecinilor, a rudelor, cu clacă, cu veselie și bucurie. Ce se întâmplă astăzi? Astăzi noi trăim și nu ne cunoaștem vecinii, noi nu comunicăm…

S-au ridicat garduri din beton și piatră și noi trăim pe cont propriu, noi nu avem comunicare și eu cred că asta este cea mai mare problemă la ziua de azi”, a declarat primarul.

Totodată, edilul consideră că statul trebuie să intervină mai mult pentru a rezolva problemele cetățenilor.

Noi avem foarte multe persoane vârstnice, noi avem foarte multe persoane cu imposibilitatea de a munci pe deplin sau a-și asigura un minim de existență. Este necesară intervenția statului, dar totodată noi trebuie să dezvoltăm servicii care ar integra acești oameni, care le-ar da undița ca ei să nu aștepte peștele de pomană în fiecare zi, dar să-și organizeze traiul în așa mod ca să poată elementar să aibă speranța de a schimba pe cont propriu lucrurile. Iată aici este dilema țării noastre”, a mai subliniat primarul.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.