VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraineancă, trimisă pe banca acuzaților: A încercat să scoată din R. Moldova peste 12,7 milioane de lei

O ucraineancă în vârstă de 45 de ani a fost trimisă în judecată pentru faptul că în martie 2022 a încercat să scoată din Moldova spre România peste 12,7 milioane de lei nedeclarati, în valută străină.

Potrivit procurorilor, la traversarea frontierei aceasta a susținut că nu are bunuri spre declarare. În urma controlului, în valizele femeii, printre bunurile personale, au fost găsiți peste 395.000 de dolari și aproape 270.000 de euro.

În rezultat, banii au fost ridicați și asupra acestora a fost aplicat sechestru, ulterior aceștia au fost transmiși Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, până la pronunțarea instanței de judecată.

Urmărirea penală continuă, așa cum oamenii legii consideră că femeia acționa în cadrul unui grup criminal organizat, specializat în scoaterea banilor din Ucraina, prin Moldova, cu eludarea directă a prevederilor legale.

Conform legii, contrabanda se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 10 ani. Totuși, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, învinuita se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.