VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ PAS a convocat ședința extraordinară a CMC: Suntem în a II-a jumătate a anului, însă municipiul Chișinău încă nu are un buget

Fracțiunea PAS a convocat ședința extraordinară a Consiliului municipal Chișinău pentru aprobarea bugetului Capitalei pentru anul 2024.

În cadrul unei conferințe de presă, Zinaida Popa, președinta fracțiunii PAS din CMC a subliniat că este regretabil faptul că în a 2-a jumătate a anului municipiul Chișinău încă nu are un buget care să rezolve problemele și să satisfacă cerințele și nevoile oamenilor.

Este regretabil faptul că primarul general s-a făcut că lucrează în primul mandat, iar acum nici nu se silește nici asta să ne arate. Consilierii municipali PAS sunt în situația să muncească în locul unei primarii întregi, dar pe noi asta nu ne sperie, deopotrivă suntem gata să îi arătăm primarului cine prezintă competența veritabilă în gestionarea orașului Chișinău. Fracțiunea PAS a convocat ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău, marți, 11 iunie, ora 10:00. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare CMC sunt 2 subiecte, proiectul de decizie privind aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2024 și bugetul municipal pentru anul 2024 și aprobarea în prima lectură”, anunță PAS.

Bugetul mun. Chișinău pentru anul 2024, elaborat de consilierii municipali PAS, include de 4 ori mai mulți bani pentru sănătate și îngrijirea persoanelor cu dizabilități de la 75 la 325 milioane de lei, iar la dotările pentru instituții medicale de la 40 la 184 milioane lei.

Principalele linii bugetare pentru care au optat consilierii PAS:

  • bugetul pentru drumuri și transport, mărit de 3 ori;
  • cheltuielile pentru programele culturale, diasporă și protocol, odihnă, diminuate;
  • Mai mulți bani, alocați pentru tineret și sport;
  • bugetul suburbiilor, mărit de 3 ori

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.