VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Datorii de milioane la Moldovagaz. Circa 500 de consumatori, deconectați de la rețea

Pe parcursul lunii mai de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 481 unități de consum. Despre aceasta anunță Moldovagaz, care subliniază că datoriile posesorilor acestora se ridică la circa 3,6 milioane lei.

Totodată, față de 287 consumatori s-a aplicat condiția plații preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale pentru neachitarea în termen a contravalorii gazelor naturale consumate.

Moldovagaz mai anunță că volumul consumului de gaze naturale în luna mai curent a constituit 25,4 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 7,68% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului 2023. Totodată, potrivit SA „Moldovagaz”, fața de luna aprilie 2024 acest indicator a scăzut cu 4 milioane de metri cubi sau cu 13,6%.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul de achitare a consumului de gaze naturale furnizate la data de 31 mai 2024 se ridică la 98,5%, și constituie 5,723 miliarde lei, sau cu 30% mai puțin în comparație cu aceeași perioada anului trecut, fapt explicabil prin diminuarea pronunțată a tarifelor în perioada respectivă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.