VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Organizau migrația ilegală a moldovenilor în alte țări: Doi bărbați riscă până la 15 ani de pușcărie

Un grup infracțional specializat în trafic de persoane și organizarea migrației ilegale a fost destructurat de oamenii legii.

Potrivit Poliției, suspecții, sub pretextul angajării la un serviciu oficial și bine plătit în țările Uniunii Europene, au recrutat și transportat mai mulți cetățeni moldoveni. 

Aceștia le perfectau actele de identitate românești false și contractele individuale de muncă în baza acestor acte de identitate false, pentru care ulterior le-au înaintat datorii și i-au impus să activeze în diferite tipuri de construcții. Persoanelor nu le-au fost create condițiile promise din start și salariul stabilit, exploatându-le astfel prin muncă forțată”, anunță oamenii legii.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate sume bănești în valută, extrase din transferuri de bani, telefoane mobile, acte de identitate, carduri bancare, prin intermediul cărora învinuitul ascundea proveniența banilor dobândiți din comiterea infracțiunilor respective.

Poliția mai anunță că la data de 16 ianuarie curent la ieșirea din țară, la Aeroportul Internațional Chișinău a fost reținut organizatorul infracțiunii, care intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova, având asupra sa sume bănești, acte de identitate și carduri bancare ale diferitor persoane și bilet la cursa Chișinău - Viena.

În rezultat, oamenii legii au reținut doi bărbați din Chișinău cu vârstele de 45 ani și 41 ani. 

Conform legii penale, dacă vor fi găsiți vinovați bărbații riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.