VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Republica Moldova participă la reuniunea Grupului Rammstein

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi participă, vineri, 20 ianuarie la reuniunea Grupului Rammstein, Grup de Contact pentru susținerea Ucrainei, care are loc în Republica Federală Germania.

Agenda evenimentului include discuții privind situația actuală de securitate din Ucraina și cea regională.

La întrunirea respectivă participă miniștri ai apărării din 55 de state ale lumii, aliate NATO și parteneri internaționali din afara blocului militar, printre care Republica Moldova.

Reuniunea de astăzi este a treia, de la începutul conflictului, în acest format numit „Rammstein”. Miniştrii apărării şi înalţi responsabili militari din peste 50 de ţări se întâlnesc sub coordonarea secretarului american al apărării Lloyd Austin.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că aşteaptă ca în cadrul reuniunii să fie luate „decizii solide”, precum trimiterea de vehicule blindate grele, pentru a ajuta ţara sa în viitoarele bătălii cruciale împotriva Rusiei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.