VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Nicu Popescu, decorat de Maia Sandu cu cea mai înaltă distincție de stat din R. Moldova

Viceprim-ministrul Nicu Popescu a fost decorat astăzi de președinta Maia Sandu cu cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova – Ordinul Republicii. Ceremonia festivă de înmânare a distincției a avut loc la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

În cadrul unei ceremonii festive, Maia Sandu a exprimat recunoștință șefului diplomației pentru munca depusă în procesul de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană și pentru rezultatele extraordinare pe domeniul diplomației.

„Vreau să îi mulțumesc și să îl felicit pentru contribuția extraordinară la procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și pentru rezultate extraordinare pe domeniul diplomației externe în general, pentru că domnul Popescu împreună cu colegii lui ne-au ajutat să repunem Republica Moldova pe harta lumii. El a reușit să construiască relații solide cu țări puternice, cu țări mari cu țări mici. Am atins obiectivul final pe calea integrării europene. Mai avem de făcut pași hotărâți”, a declarat Maia Sandu.

„În semn de înaltă apreciere a profesionalismului manifestat în domeniul politicii externe, pentru susținerea constantă a eforturilor de integrare a eforturilor de integrare a R. Moldova, precum și pentru contribuția majoră la deschiderea negocierilor de aderare a țării noastre la UE, domnului Nicolae Popescu, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor externe și Integrării Europene, i se conferă ordinul Republicii”, se artă în decretul semnat de Maia Sandu.

Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu și-a anunțat la 24 ianuarie, demisia din funcție.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.