VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Nicu Popescu demisionează din funcția de ministru de Externe

Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu și-a anunțat demisia din funcție. El a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că are nevoie „de o pauză”.

„Cu o emoție în suflet, dar și cu convingerea că, la această etapă, am reușit sa realizam obiectivele majore asumate în vara anului 2021, vă comunic că am hotărât să îmi depun mandatul de ministru, cu efect din 29 ianuarie 2024. Acest mandat a început în august 2021, sub conducerea Președintei Maia Sandu și în guvernele conduse de doamna Natalia Gavriliță și, ulterior, de Prim-ministrul Dorin Recean. Împreună, am gestionat provocări și am sărbătorit realizări remarcabile pentru țara noastră”, a declarat Nicu Popescu în cadrul conferinței de presă.

Nicu Popescu a menționat că a îndeplinit cu succes obiectivele de politică externă stabilite împreună cu Maia Sandu și „la această etapă are nevoie de o pauză”.

Oficialul a dat asigurări că va continua să contribuie la eforturile echipei de guvernare de a duce R. Moldova în Uniunea Europeană.

„Am îndeplinit cu succes obiectivele de politică externă stabilite împreună cu Maia Sandu la începutul acestui mandat și la această etapă am nevoie de o pauză. În același timp, vă asigur că voi continua să contribui la eforturile continue a domanei președintă Maia Sandu și a echipei de guvernare de a duce R. Moldova în Uniunea Europeană și de a asigura în continuu pacea, stabilitatea și calmul în țara noastră”, a spus Popescu.

Popescu a ocupat fotoliul de ministru de Externe, începând din iunie 2019, în Guvernele conduse de Maia Sandu, Natalia Gavrilița și Dorin Recean.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.