VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Partidul Șor, radiat din Registrul de stat al persoanelor juridice

Partidului politic Șor a fost radiat din Registrul de stat al persoanelor juridice. Despre aceasta anunță Agenția Servicii Publice.

La data de 23 ianuarie, în temeiul cererii depuse de lichidatorii Partidului Politic „Şor”, dizolvat prin Hotărârea Curţii Constituţionale, a fost radiat din Registrul de stat al persoanelor juridice”, precizează ASP.

Într-un comunicat al formațiunii radiate din registrul partidelor politice se menționează că „autoritățile statului s-au grăbit să execute o decizie vădit ilegală și abuzivă”.

Autoritățile statului s-au grăbit să execute o decizie vădit ilegală și abuzivă în privința Partidului Politic „ȘOR”, care a fost declarat neconstituțional de o Curte capturată de actuala putere. Faptul că, formal, Partidul Politic „ȘOR” a fost radiat din registrul de stat al persoanelor juridice nu înseamnă nimic pentru noi, atât pentru întreaga echipă a lui Ilan Șor, cât și pentru zecile de mii de susținători. Partidul nu este doar un document și o ștampilă, un partid veritabil este o mare comunitate de oameni cu aceleași idei și viziuni, gata să lupte pentru echitate și dreptate, pentru bunăstarea țării. Nimeni nu va putea radia acest sentiment din inimile noastre”, se arată în comunicat.

Amintim că Partidul Politic ȘOR a fost scos în afara legii, printr-o decizie pronunțată la data de 19 iunie, de magistrații Curții Constituționale. Pe parcursul mai multor ședințe, judecătorii au examinat cererea Guvernului privind scoaterea în afara legii a partidului condus de fugarul Ilan Șor.

De la data pronunțării acestei hotărâri, Partidul politic Șor se consideră dizolvat. Niciun act al organelor acestui partid adoptat după pronunțarea deciziei respective nu are valoare juridică.

Hotărârea Curții este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial. La prezenta hotărâre, judecătorul Serghei Țurcan a formulat o opinie disidentă, iar judecătorul Vladimir Țurcan a formulat o opinie separată.

Reprezentanții Partidului Șor au numit decizia CC abuzivă și criminală. Potrivit lor, aceasta va fi prima hotărâre a Curții care va fi anulată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului. La rândul lor, avocații Guvernului consideră hotărârea Curții drept una istorică pentru democrația Republicii Moldova, aceasta fiind întemeiată și bazată probele prezentate de executiv.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.