VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției a picat. Litvinenco: În R. Moldova dreptatea va triumfa, iar hoții vor fi condamnați

La ședința Parlamentului de astăzi, 24 noiembrie, deputații au examinat moțiunea simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției în domeniul justiției depusă de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Moțiunea a picat, întrucât nu a întrunit numărul necesar de voturi. Aceasta a fost susținută de doar 23 deputați comuniști și socialiști.

Audiat în plenul Parlamentului, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a declarat că această moțiune reprezintă o scamatorie.

Un grup de hoți care vrea să scape de pușcărie a depus o moțiune simplă, folosindu-se de un grup de deputați. Sigur că moțiunile sunt instrumente ale democrației, voi însă, cei de aici, nu respectați democrația, voi doar vă folosiți de ea, pentru că sperați că vă va salva de ilegalitățile pe care le-ați comis. Aceste grupări, de fapt, profită de instrumentele democratice precum moțiunile simple sau de cenzură pentru a distruge democrația. Tot așa se folosesc de oamenii pe care i-au furat, iar acum îi scot în stradă și le dau firimituri din banii furați, culmea tot de la acești oameni, de la o țară întreagă”, a declarat ministrul în plenul Legislativului.

Comentând spargerea canalului său de Telegram și trucarea concursului prin care a fost aleasă șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, Litvinenco a declarat:

”Înțeleg că nu vă place alegerea, înțeleg că ați fi vrut să aveți un procuror care să vă lase în pace și să nu vă întrebe despre furturi și fărădelegile comise, așa cum ați avut când erați la guvernare. Să știți că aici avem poziții diametral opuse și asta este linia roșie peste care nu vom trece niciodată, așa cum nu am trecut niciodată în trecut. Eu mă bucur că a fost aleasă în funcția respectivă Veronica Dragalin, mă bucur că avem un procuror anticorupție care nu face parte din clanuri. Mă mândresc că avem un procuror anticorupție care a lucrat în cel mai performant sistem de drept din lume. Mă bucur că avem un procuror anticorupție care a investigat și a reușit să obțină condamnări pentru acte de corupție a funcționarilor de rang înalt din Statele Unite ale Americii. Mă bucur că avem un procuror anticorupție care nu are polițe de plătit, mă bucur că avem un procuror anticorupție care pune preț pe integritate, corectitudine și transparență. Având toate aceste atuuri sunt sigur că rezultatele nu vor întârzia să apară”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Totodată, ministrul a subliniat că în R. Moldova justiția va funcționar, iar dreptatea va triumfa, indiferent de statutul juridic și social.

Acele timpuri au trecut! Avem procurori curajoși și sunt aproape sigur că ei vor merge mai departe și vor duce la îndeplinire tot ce au de făcut. Cu cât mai mult veți încerca să puneți bețe în roate, să știți că cu atât mai hotărâți vom fi înainte. Și da, în R. Moldova va triumfa dreptatea, în R. Moldova hoții vor fi condamnați, iar averile vor fi confiscate. În R. Moldova va fi dreptate în raport cu toți, indiferent de statutul lor juridic și social”, a mai declarat Sergiu Litvinenco.

Menționăm că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat o moțiune simplă împotriva politicilor promovate în domeniul Justiției. Opoziția cere demisia și excluderea ministrului Sergiu Litvinenco din componența Consiliul Superior al Procurorilor(CSP).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.