VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

BCS cere demisia și excluderea lui Sergiu Litvinenco din CSP

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat astăzi, 17 noiembrie o moțiune simplă împotriva politicilor promovate în domeniul Justiției. Opoziția cere excluderea ministrului Sergiu Litvinenco din componența Consiliul Superior al Procurorilor(CSP).

Deputații socialiștii cer demararea procedurilor legale de anulare și revizuire a concursurilor de ocupare a funcțiilor în sistemul judiciar și procuratură.

Fracțiunea BCS mai solicită scoaterea de sub control politic a Procuarturii prin modificarea legislației unde ministrul Justiției să fie exclus din componența Consiliul Superior al Procurorilor.

Deputatul Vasile Bolea consideră că, în pofida declarațiilor cu privire la reformarea Procuraturii, conducerea PAS a modificat de mai multe ori Legea cu privire la Procuratură, fapt care a condus la transformarea acestei structuri în vasal al guvernării „galbene”.

„Solicităm reevaluarea proceselor pornite în justiție prin prisma excluderii factorului politic de influență și asigurarea unui proces transparent de transformări pozitive în justiție”, a declarat deputatul BCS, Vasile Bolea.

Totodată, opoziția consideră că trebuie declarat nul concursul pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, în rezultatul căreia Veronica Dragalin a devenit conducător al acestei instituții.

Iniţiativa BCS vine după publicarea unor pretinse convorbiri ale lui Sergiu Litvinenco de pe contul Telegram.

Potrivit regulamentului Parlamentului, moțiunea simplă poate fi inițiată de cel puțin 15 deputați, iar dezbaterea acesteia va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile de la depunere.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.