VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Noi acuzații din partea Tiraspolului: Ignatiev a pierdut avionul spre Moscova din cauza verificărilor la Aeroport

Așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev, care trebuia să zboare într-o vizită de lucru în Federația Rusă, a pierdut avionul spre Moscova după ce la Aeroportul Internațional Chișinău a fost verificat minuțios.

Zborul într-un avion obișnuit a fost întrerupt prin întârzierea deliberată a procedurilor de control ale pașapoartelor și a verificărilor aprofundate conform așa-zisei a doua linie, care include controlul bunurilor personale și al bagajelor”, notează pretinsul minister de externe de la Tiraspol.

Totodată, Tiraspolul acuză autoritățile de la Chișinău că ar fi încercat în așa mod să limiteze activitățile la Moscova ale reprezentantului politic al Transnistriei.

Prin această provocare, Chișinăul și-a demonstrat atitudinea reală față de drepturi și libertăți, de procesul de negociere și și-a arătat nivelul politic și calitatea diplomatică”, se arată în declarația pretinsului minister.

Totodată, instituția notează că ”consideră măsurile la Aeroport drept presiune personală asupra șefului echipei de negocieri a Transnistriei și o încercare a Moldovei de a distruge mecanismele de negociere și de a spori escaladarea tensiunii”.

Contactată de Vocea Basarabiei, șefa Secției relații publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat:

Poliția de Frontieră nu a fost notificată de Biroul Politici pentru Reintegrare despre posibila vizită de lucru a persoanei în cauză. Totodată, toți călătorii trec procedurile de control al trecerii frontierei de stat fără discriminare sau facilități”, a subliniat Raisa Novițchi.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.