VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO / Misiunea de apărare franceză va ajunge curând în Republica Moldova

Misiunea de apărare franceză, care urmează să ajungă la Chișinău, se limitează la o singură persoană. Aceasta va avea funcția de atașat militar, precizează Maia Sandu, în contextul în care în spațiul public au apărut informații eronate care au speriat cetățenii.

MAIA SANDU președinta Republicii Moldova: Am văzut aceste atacuri din partea Kremlinului inclusiv despre atașatul militar al Franței la Chișinău. Vreau să vă informez aici că de exemplu Federația Rusă are doi atașați militari la Chișinău și asta nu se vede ca o problemă nici la Kremlin și nici aici din partea slujitorilor Kremlinului, iar ei văd o problemă când Franța ar avea un atașat militar la Chișinău. Apropo, până la război, Federația Rusă a avut tocmai patru atașați militari la Chișinău. Rugămintea mea este iarăși, atunci când auzim asemenea declarații care vin să sperie, să manipuleze, să dezinformeze, să ne informăm, să căutăm informații din surse credibile și să nu se lăsăm manipulați. Toate acțiunile noastre sunt pentru a proteja pacea în Republica Moldova.

Deschiderea unei misiuni militare franceze în Moldova, nu are în vedere staţionarea aici a militarilor francezi. Este vorba despre o misiune permanentă, formată dintr-o singură persoană, care va îndeplini funcţia de ataşat militar la reprezentanţa diplomatică a Franţei. Este vorba despre o femeie cu gradul de locotenent-colonel, acreditată în Moldova, dar care până acum a lucrat de la Bucureşti. Din luna următoare, va fi transferată la Chişinău. De asemenea, Maia Sandu și-a exprimat regretul faţă de speculaţiile apărute şi declaraţiile de protest din partea unor formaţiuni politice.

MAIA SANDU: Nu este o noutate că cei de la Kremlin încearcă să se amestece în treburile interne ale țării noastre, încearcă să manipuleze opinia cetățenilor, încearcă să-i sperie. Noi cunoaștem pentru că nu este prima dată când avem așa situații. Cunoaștem ce poate Kremlinul și cu cine lucrează aici în Republica Moldova. Instituțiile statului trebuie să fie vigilente în continuare și să protejeze statul și cetățenii trebuie să fie vigilenți, să nu se lase mințiți, manipulați atunci când aud o informație care pare deocheată.

Belarus, Rusia, Cehia, China, România, SUA, dar și alte state, au atașați militari în Republica Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.