VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cazuri de rujeolă înregistrate într-un centru de refugiați din Capitală. A fost instituită carantină

Într-un centru de refugiați din Capitală, de pe str. N. Testemițanu, au fost înregistrate cinci cazuri de rujeolă. Instituția a fost plasată în carantină pentru trei săptămâni. Anunțul a fost făcut la ședința de azi a Primăriei Chișinău. 

În total, în instituție se află până la 160 de persoane, dintre care peste 60 sunt copii.  

„Asociația Medicală Teritorială Centru a efectuat o vizită la centru și a luat măsurile, în conformitate cu atribuțiile legale, dar se așteaptă o intervenție și o implicare cuvenită din partea autorităților centrale. Măsurile de izolare au fost întreprinse, s-au limitat la minimum interacțiunile dintre persoane. A fost instituită și o carantină pentru 21 de zile”, declarat șeful-adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială din Capitală, Vladimir Bolocan.  

Funcționarul a precizat, în cadrul ședinței Primăriei, că în urma discuțiilor s-a constatat că doar o familie de refugiați ar fi vaccinată.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.