VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Minutul lui Vasile Botnaru- Irodul de la Kremlin

Putin vrea să demonstreze cu orice preț că nu este o molie palidă, așa cum este poreclit frecvent. Pentru asta el îi hăcuiește fără ezitare nu doar pe ucraineni, dar și pe cetățenii propriei țări.  Numărul de victime nu-l jenează câtuși de puțin. Ba dimpotrivă, îi dă și mai mult curaj.

În recentul discurs rostit în fața unor femei prezentate drept mame de ostași  Putin  le-a spus fără pic de șovăială că ele ar trebui să fie pline de mândrie că feciorii lor au căzut pe câmpul de luptă și nu au dat ortul popii  de beție sau într-un banal accident rutier, așa cum o sfârșesc, zice garantul constituției, zeci de mii de bărbați din Federația Rusă,.  

Acesta este răspunsul lui Putin la porecla HUILO, adică mădular bleg cum ar veni. El se arată convins  că  poate proba starea erectă   omorând cât mai mulți oameni, indiferent dacă sunt ucraineni sau ruși. Ca în filmele despre mafioți, Putin le-a ordonat călăilor să nu cruțe pe nimeni, în speranța că Occidentul va obosi să lupte impotriva Rusiei iar poporul ucrainean îi va cere președintelui Zelenski să dea înapoi și să accepte negocieri cu Kremlinul lăsându-i lui Putin teritoriile ucrainești peste care s-au lăbărțat rușii.         

Iată cum se explică tupeul Mariei Zaharova care a calificat parlamentul european drept sponsor al idioților. Iată de unde provine impertinența fără egal a lui Evgheni Prigojin care le-a  trimis deputaților europeni barosul cu mânerul pătat de sânge. Acum e rândul lui  Ramzan care NUMAIDECÂT  va dpri să-l surclaseze pe  bucătarul lui Putin  la capitolul cruzime.  Kadîrov Jr. n-ar avea o problemă să  trimită la    Parlamentul european  capul unui adversar de-al lui Putin.

Inventând noi  motive pentru continuarea agresiunii militare împotriva poporului ucrainean  Putin recurge la uciderea pruncilor, la propriu și la figurat. Încă atunci când îl lăsase pe Medvedev să-i păzească locul, Putin a declanșat infanticidul ca să-i împiedice pe adversari să-l salte de pe tron.  Nu încape îndoială că în cele din urmă numele lui Putin la fel ca numele regelui Irod se va transforma într-un substantiv ce va reprezenta  cea mai josnică formă de canibalism ascunsă îndărătul unor deziderate perfide.

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.