VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Suportul bugetar nerambursabil de 40 milioane de euro din partea Germaniei, debursat pe contul Ministerului Finanțelor

Finanțarea externă, oferită de Republica Federală Germania, sub formă de grant pentru suportul bugetar în sumă de 40 milioane de euro a fost debursată pe contul Ministerului Finanțelor. Acest suport financiar va susține programele de stat în compensarea creșterii costurilor energiei pentru grupurile vulnerabile.

Mijloacele financiare vor sprijini Republica Moldova în implementarea programului guvernamental „Ajutor la contor”. Astfel, populația Republicii Moldova va beneficia de compensații în factura la energie în perioada sezonului rece noiembrie 2022 - martie 2023, din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice.

Acordul de finanțare privind promovarea securității energetice a grupurilor vulnerabile a fost semnat între Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW și Republica Moldova, reprezentată de către Ministerul Finanțelor la Chișinău, pe data de 18 noiembrie curent.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.