VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Mesajul lui Vladimir Putin, transmis cu prilejul Crăciunului pe stil vechi

Președintele rus, Vladimir Putin, a transmis un mesaj de felicitare pentru toți cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi.

„Această sărbătoare strălucitoare și iubită îi inspiră pe oameni la fapte și aspirații bune, servește la afirmarea în societate a unor valori spirituale și îndrumări morale durabile precum mila, compasiunea, bunătatea și dreptatea”, se arată în mesajul liderului de la Kremlin.

Totodată, Putin a subliniat importanța și contribuția creativă uriașă pe care Biserica Ortodoxă Rusă și alte confesiuni creștine o au la unitatea societății, la păstrarea memoriei istorice, la educarea tinerilor și la întărirea instituției familiei.

Putin a mai atras atenția asupra faptului că organizațiile bisericești au grijă de cei care au nevoie de ajutor și sprijină personalul militar care participă la o operațiune militară specială.

Potrivit lui, ”o muncă atât de mare, multifațetă și cu adevărat altruistă merită cel mai sincer respect”, potrivit ria.ru.

„Le doresc creștinilor ortodocși, tuturor celor care sărbătoresc sărbătoarea Nașterii Domnului Hristos, sănătate, succes și toate cele bune”, a spus el.

Menționăm că în ajunul Crăciunului, preşedintele rus Vladimir Putin a participat singur la slujbă de Crăciun oficiată într-o catedrală din Kremlin în loc să se alăture credincioşilor. Este pentru prima dată în ultimii ani când Putin sărbătoreşte Crăciunul la Moscova și nu în regiunea din jurul Capitalei.

Reamintim că Biserica Ortodoxă Rusă sprijină războiul din Ucraina. Patriarhul Chiril I al Moscovei a cerut, joi, ambelor părţi implicate în războiul din Ucraina să respecte armistiţiul de Crăciun de 36 de ore anunţat de preşedintele Putin. Rușii au încălcat însă armistițiul chiar de la prima oră, bombardând orașele Bahmut și Kramatorsk.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.