VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Membrii și simpatizanții Partidului Șor protestează din nou la CC. Poliția: Obiecte interzise, depistate la unii manifestanți

Mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului Șor protestează în fața la Curtea Constituțională, unde are loc o nouă ședință unde se examinează sesizarea Guvernului prin care este cerută scoaterea în afara legii a Partidului ”Șor”.

Manifestanții declară că scoaterea Partidului Șor în afara legii ar însemna că în R. Moldova nu există democrație.

Aceștia scandează: „Noi suntem poporul!”, „Jos dictatura!”, „Jos Maia Sandu!”.

Într-un comunicat remis presei, Poliția anunță că la acțiunea din adiacentul Curții Constituționale au fost depistate obiecte interzise la participanți.

Amintim organizatorilor că sunt responsabili de comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine. Precizăm că Poliția nu îngrădește dreptul la libera exprimare și întruniri, atât timp cât acestea au loc în limita Legii”, menționează oamenii legii.

Amintim, în noiembrie 2022, Guvernul a propus verificarea constituționalității Partidului „Șor”, iar câteva zile mai târziu, Curtea anunța că a inițiat procesul de examinare a sesizării.

Ministrul Justiției de atunci, Sergiu Litvinenco, declara că în sesizarea înaintată au fost prezentate suficiente argumente care denotă faptul că, prin toate activitățile de până atunci, formațiunea politică ar fi acționat în contradicție cu principiile statului de drept și ar pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova.

În declarațiile publice, Partidul ”Șor” a negat orice acuzație și a menționat că deciziile guvernului reprezintă „atentat la pluralismul de opinie. Potrivit avocaților Partidului „ȘOR”, sesizarea Guvernului privind verificarea constituționalității formațiunii lui Ilan Șor nu ține de competența Curții Constituționale.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.