VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Curtea Constituțională, în ședință a treia zi în dosarul legalității activității Partidului ”Șor”

UPDATE: Magistrații Curții Constituționale, care s-au întrunit în a treia zi de ședință pentru a examina sesizarea Guvernului prin care este cerută scoaterea în afara legii a Partidului ”Șor”, au luat o pauză pentru o oră, după ce au ascultat discursurile deputaților Denis Ulanov și Marina Tauber, prezenți la ședință.

De dimineață, judecătorii au respins solicitarea avocaților formațiunii, care au cerut sistarea procesului, pe motiv că demersul Guvernului nu tine de competența Curții Constituționale.

În același timp, în fața sediului Curții Constituționale continuă protestele organizate de simpatizanții Partidului Șor.

Înalta Curte a anunțat că demersul Executivului va fi examinat până pe 17 mai 2023. Sesizarea este examinată în componența magistraților: Serghei Țurcan, Domnica Manole, Vladimir Țurcan, Nicolae Roșca și Liuba Șova.

Amintim, în noiembrie 2022, Guvernul a propus verificarea constituționalității Partidului „Șor”, iar câteva zile mai târziu, Curtea anunța că a inițiat procesul de examinare a sesizării.

Ministrul Justiției de atunci, Sergiu Litvinenco, declara că în sesizarea înaintată au fost prezentate suficiente argumente care denotă faptul că, prin toate activitățile de până atunci, formațiunea politică ar fi acționat în contradicție cu principiile statului de drept și ar pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova.

În declarațiile publice, Partidul ”Șor” a negat orice acuzație și a menționat că deciziile guvernului reprezintă „atentat la pluralismul de opinie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.